Revsbæk: Hvor er dine visioner?

Søren Revsbæk skriver på sin blog (lige her), at vi i Næstved ikke skal vente på luftkasteller. Det er i forbindelse med opførelsen af Hal 3 i forbindelse med den gamle Næstved Hal, som Søren Revsbæk forventer bliver et "trækplaster for byen", og endda spår kan hjælpe på den manglende tilflytning til kommunen.

Søren Revsbæk mener, at idéen om en arena på Stenlænge-arealet ved Ringvejen er et luftkastel som ikke kan realiseres. Jeg mener at Søren Revsbæk mangler visioner, og at det er dybt uambitiøst hvis idéen om en arena i Næstved skal forkastes, til fordel for byggeriet af Hal 3.

Jeg ved at Søren Revsbæk fra tid til anden har været på Næstved Stadion - også dengang fodboldholdet spillede i den bedste række. Jeg ved også at Søren Revsbæk har oplevet trafikken omkring Næstved Stadion når der har været 3.000 mennesker på lægterne. Jeg undrer mig over at Søren Revsbæk ikke, i lighed med mig og mange andre, kan se det tåbelige i at udvide faciliteterne i et område, hvor infrastrukturen slet ikke kan bære at der kommer mange mennesker.

Tilkørselsforholdene til Næstved Hallerne er mildt sagt miserable, og der udspiller sig et veritabelt kaos i hele boligområdet omkring hallerne og stadion, hver gang der strømmer mere end et par tusinde mennesker til en kamp eller koncert.

Hvis der skal kigges på en løsning for fremtiden, så skal der tænkes i helt andre baner. Jeg tvivler på at Hal 3 bliver så stort et trækplaster som Søren Revsbæk håber. For det første er det bøvlet for folk (især dem der kommer langvejs fra) overhovedet at komme frem til hallen, og dels er projektet simpelthen for småt i sit omfang.

En hal med plads til 3.000 mennesker er ikke stor nok til at tiltrække navne, der kan placere Næstved på landkortet som et kulturmekka. En simpel udregning af hvad billetpriserne kan bære, kontra hvad store navne tager i salær, fortæller historien om, at det ikke bliver virkelighed med andet en mellemstore danske navne i Næstved.

Vi skal ikke konkurrere med København og Herning, siger Søren Revsbæk. Hvorfor, spørger jeg så? København er København. Vi kan ikke konkurrere med København, men Herning og Horsens er byer vi bør sammenligne os med. Alene fordi de i disse år oplever den vækst som Næstved så inderligt savner.

En arena på Stenlænge-arealet er et fantastisk projekt, som kan gøre en forskel for vores by. Jeg ved ikke hvor mange penge grunde ved Næstved Stadion og Næstved Hallerne kan nidbringe hvis man udstykker og sælger dem, men lur mig om det trods alt ikke er en god bid af de millioner der skal til for at realisere, i hvert fald en god del af, arene-projektet.

Søren Revsbæk og de øvrige byrødder kunne starte med at finde ud af hvem man skal hive i skægget for at få en motorvej til Næstved, og så skal de blive ved med at trække til vi får den. Det kan ikke passe at vi mangler så meget gennemslagskraft, at vi gang på gang bliver forbigået, når vi alle sammen ved at lige præcis en motorvej er noget af det der skal til, for at Næstved for alvor kan vokse. Den kan jo passende tage sin start i nærheden af den nye Arena.

Kom nu ind i kampen, Søren Revsbæk. Du taler om halve løsninger i så mange andre af dine blogindlæg, og advarer sågar imod dem. Hal 3 er en halv løsning. Arenaen, derimod, er et ambitiøst projekt, men for at den kan realiseres kræves der en helt anden indstilling i Byrådet. At man lægger sig fladt ned på ryggen og erklærer den for et "luftkastel" fører i hvert fald ikke til noget som helst.

Hvis det oprindelige projekt ikke kan gennemføres lige nu, kan man måske gennemføre dele af det til at starte med.Kommentarer

Populære indlæg